27 Eylül 2013 Cuma

KOLAY SALATALIK(kornişon) TURŞUSU


Malum önümüz kış;salça,domates sosu,derin dondurucu hazırlıkları derken son olarakkk turşular görücüye çıktı...Çok basit bir tarifle 10 dakikada kornişon turşusu yapalım mı?
MALZEMELER
2 kilo en küçüklerinden kornişon turşu
tuz
elma sirkesi
şeker
sarımsak
kaynamış su
YAPILIŞI:salatalıkları güzelce yıkadıktan sonra kavanozlara dolduralım,aralara daha önceden ayıklanmış sarımsaklardan da 3 er 4 er tane ekleyelim.Ağzına kadar salatalıkları doldurduktan sonra 1 kavanoz için 1 yemek kaşığı şeker,1 yemek kaşığı yemeklik tuz,1 çay bardağı sirkeyi ekledikten sonra üzerine dolana kadar kaynamış suyu kaynar kaynar ekleyip hemen kapağını kapatalım.(kapaklar mutlaka yeni olsun ,daha önceden bir kere bile kullanılmış olsa da hava alıyor)ters olarak soğumaya bırakalım.her kavanoz için aynı işlemi tekrarlayalım.Daha sonra ara ara çalkalayıp serin yerde muhafaza edelim.3 günde turşunuz yemek içinn hazırrr




                                             

İkinci sırada ki kavanozu diğerlerinden 1 saat önce yapmıştım.Evde sirke bitmişti markete gidip gelene kadar hemen olmaya başlamış bile.
AFİYET OLSUN!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder