20 Eylül 2013 Cuma

KOLAY KIZARTMA


Kızartma denildiğinde ağzının suyu akmayan yoktur herhalde.Birde mevsimlerden yaz ise patlıcanın,biberin,domatesin tadı ayrı bir güzeldir.Ama benim gibi 500 gr fazlalığı bile dert eden huysuzlar yada kilolarıyla derdi olan mücadeleci arkadaşlar kalorisi yüzünden kızartmadan uzak durmaya çalışıyor olabilir.İşte bu noktada yardımıza koşuyorum.
MALZEMELER
2 patlican
1 kabak
2 patates
6-7 çarliston biber
zeytinyaği
isteğe bağlı tüm baharatlar
2 diş sarimsak
Yoğurt
YAPILISI;patlıcanı ve kabağı yamalı şekilde soyup yuvarlak yuvarlak ,patatesleri soyup küp küp ,biberleri iri iri doğruyoruz.Büyük bir kapta tüm sebzeleri baharat ve zeytin yağı ekleyip harmanlıyoruz.Zeytin yağını göz kararı koydum.Çok fazla olmasın kullanacağınız sebze miktarına göre değiştirebilirsiniz.Harmanlanan sebzeleri yağlı kağıt koyulmuş tepsiye döküp 180 derecede pişirelim.Daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz.
Hem kalorisi az hemde kizartma tadinda 
AFİYET OLSUN!!






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder