31 Ekim 2013 Perşembe

SÜTLÜ POĞAÇA (KOLAY-BAYATLAMAYAN POĞAÇA)

Her zaman mayalı birşeyler yapmaktan hep çekinmişimdir becerememekten korkarım .Neyseki bu korkumu yenmiş bulunmaktayım vatana millete hayırlı olsun...Yaptığım diğer poğaça ve börekler genelde sıcakken lezzetli oluyor 1-2 gün sonra ilk lezzetinden eser kalmıyordu.Ama bu poğaça başka poğaca hem lezzetli hemde tazeliğini uzun süre koruyor en önemlisi sabahları okula giderken en yakın dostunuz oluveriyor.Eğer sizinde mideniz benim gibi hazır poğaça ve simitlere karşı hassas ise mutlaka deneyin derim.

MALZEMELER
*1 SU BARDAĞI ISITILMIŞ ILIK SÜT
*1 SU BARDAĞI ILIK SU
*1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
*3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
*1 TATLI KAŞIĞI TUZ
*1 PAKET YAŞ MAYA
*ALABİLDİĞİ KADAR UN
İÇİ İÇİN;İstenilen peynir-lor-patates size kalmış tercih
ÜZERİ İÇİN;Yumurta,çekirdek içi
Yapılışı:su-süt-yağ-şeker-tuz-yaş mayayı karıştırma kabına koyalım üzerine un eklerken malzemeyle beraber karıştırın.10 dakika mayanın toparlanması için bekleyin,şekil alacak kıvama gelinceye kadar un ekleyebilirsiniz,katı bir hamur olmayacak aman haa unu fazla kaçırmayın elinize yapışmasın yeter.
içine istenilen malzemeyi koyup yuvarladıktan sonra üzerine yumurtayı sürüp 180 derce de 30 dakika pişirin









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder