17 Eylül 2013 Salı

HAŞHAŞLI TATLI

   Günlerden bir günn.... güzel mi güzel bir güneş son göz kırpışlarını mutfağımdan içeri gönderiyor...Malumm bizim KITIR(evimizin neşesi muhabbet kuşumuz)güneşi görür de susar mı ?Ve benim yine tatlı krizim tutuyor...neyse ki tatlı yelpazem bayaa geniş...şimdide karşınızda alkışlarla HAŞHAŞLI TATLI

                                    MALZEMELER:
                                                           *3 YUMURTA
                                                      *1 SU BARDAĞI ŞEKER
                                                  *1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
                                              *1 SU BARDAĞI SÜT
                                               *1 SU BARDAĞI İRMİK
                                         *1 SU BARDAĞI HAŞHAŞ
                        *1.5 SU BARDAĞI UN
                  *2 PAKET KABARTMA TOZU 
                                                  
                  ŞERBET İÇİN;1 SU BARDAĞI SUYA 1 SU BARDAĞI ŞEKER EKLEYEREK KAYNATIN.
                     ÜZERİ İÇİN:2 PAKET KREMŞANTİ(YAPILMIŞ HALDE)

             YAPILIŞI:Önce yumurta ve şekeri çırpın.Daha sonra tüm malzemeleri ekleyip 2 3 dakika çırptıktan sonra borcama döküp 180 derecede pişirin.Kek pişerken  bir taraftan da şerbeti hazırlayın.
 Keki ıslatırken şerbet ve kekin ılık olmasına dikkat edin.  
        Kek şerbetini çektikten sonra(soğuduktan sonra)üzerine kremşantiyi sürüp afiyetle yiyebilirsiniz. 






                              

AFİYET OLSUN!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder