MALZEMELER:
*3 YUMURTA
*1 SU BARDAĞI ŞEKER
*1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
*1 SU BARDAĞI SÜT
*1 SU BARDAĞI İRMİK
*1 SU BARDAĞI HAŞHAŞ
*1.5 SU BARDAĞI UN
*2 PAKET KABARTMA TOZU
ŞERBET İÇİN;1 SU BARDAĞI SUYA 1 SU BARDAĞI ŞEKER EKLEYEREK KAYNATIN.
ÜZERİ İÇİN:2 PAKET KREMŞANTİ(YAPILMIŞ HALDE)
YAPILIŞI:Önce yumurta ve şekeri çırpın.Daha sonra tüm malzemeleri ekleyip 2 3 dakika çırptıktan sonra borcama döküp 180 derecede pişirin.Kek pişerken bir taraftan da şerbeti hazırlayın.
Keki ıslatırken şerbet ve kekin ılık olmasına dikkat edin.
Kek şerbetini çektikten sonra(soğuduktan sonra)üzerine kremşantiyi sürüp afiyetle yiyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder