13 Ağustos 2013 Salı

(MENÜ2) KARİDES GÜVEÇ&CEVİZLİ ERİŞTE


KARİDESCİKKK
Pişmeden önce göze hitap etmiyor olsa da bence piştikten sonra lezzeti harika

MALZEMELER
(4 kişilik)
Yarım kilo karides
2 adet domates
2 adet biber 
100 gr kaşar peynir
2 adet sarımsak
1/2 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağ
     tuz,karabiber,kekik
küçük güveç

Hadi Pişirelimmm :-)
*Karidesleri suda yarım saat haşladıktan sonra soyalım(itiraf ediyorum karidesleri annem soydu)
*Soğan ve sarımsakları küp küp doğradıktan sonra tereyağ da pembeleşinceye kadar kavuralım.
*Karidesleri de ekleyip birazda onları pembeleştirelim.
*Küçük küçük doğradığımız biber ve domatesleri de ekleyip tuz ,karabiber,kekik ve suyu da koyup 5 dakika pişirelim.





*Pişen soteyi güveçlere koyup, üzerine rendelenmiş kaşarları ekleyip eriyene kadar fırında pişirelim.
Güvecimizz Hazır
Kalorisine gelince yaklaşık 1 porsiyonda 250 kalori bişey değil canımmm :-)
AFİYET OLSUN!
CEVİZLİ ERİŞTE
Tek başına yeterli olmaz diye düşünüp, yanına yemeye doyamadığım erişte de yapayım dedim.
Erişteyi bir çok şekilde yapmak mümkün salçalı,penirli,kıymalı,yoğurtlu....Bu seferde cevizli ve peynirli denemek istedim.
Malzemeler:
*2 su bardağı annenin yaptığı mis gibi erişte
*4-5 su bardağı su
*2 yemek kaşığı yağ
*tuz
*dere otu
*yarım su bardağı ceviz
*100 gr tulum peynir
YAPILIŞI:
*Kaynayan suyun içine erişteyi atıp yumuşayana kadar pişiriyoruz.
*Cevizi  bıçak yardımıyla ufaltıktan sonra ayrı bir tencerede yağ ile birlikte kavuruyoruz.Pişen erişteyi ve peyniri  tuzu da ekleyip karıştırıyoruz.Servise hazırr.
Kalorisi mi? Anne eriştesi olduğu için sıfır :-)
(360 kalori)



2 yorum: