6 Ağustos 2013 Salı

İÇ PİLAV



                         GEL GEL İÇ PİLAVA GELLLL


MALZEMELER:
                                 2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
                                  1 ORTA BOY SOĞAN
                                   1 ÇAY KAŞIĞI  TARÇIN
                                  1 ÇAY KAŞIĞI YENİ BAHAR
                                  1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
                                   İSTENİLEN  KADAR TAZE NANE
                                   2 ÇORBA KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ
                                   2 ÇORBA KAŞIĞI DOLMALIK FISTIK
                                   2 KESME ŞEKER
                                    SIVI YAĞ ,TUZ
                               

YAPILIŞI:
  Bir çok pirinç pilavında olduğu gibi pirinci ayıklayıp tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Tencereye küp küp doğradığımız soğanları yağla pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra önceden ıslamış olduğumuz 2 su bardağı birinci tencereye alıp ,tuzu, şekeri, karabiberi ,kuş üzümünü kattıktan sonra kaynayan 3 su bardağı suyu tencereye ekleyin. Ayrı bir tavada yağ ile birlikte dolmalık fıstığı da kavurun. Pilavı 10 15 dakika pişirdikten sonra ince kıydığımız taze naneyi, tarçını, yenibaharı ve fıstığı ilave edip harmanlıyoruz.
  10-15 dakika  dinlenmeye bıraktıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz..




KAYISI TOPLAR
Geçen gün paylaşmış olduğum çiçek muzların mantığıyla bu seferde kayısılarımı kapladım. Çekirdeklerini çıkardığım kayısıları ikiye ayırdıktan sonra daha önceki gibi bisküvi yerine, daha çok cevize buladım. Ben beğendim oldukça hafif oldu denemeniz tavsiye edilir.




KABAK SALATASI
En kolay yapılan salatalardan biri olsa gerek. Ben  çok sık yaparım. Tek başına kabağı yemekten pek hoşlanmadığım için olsa gerek.
 İstediğiniz miktarda kabakları soyup rendeledikten sonra yağda soteliyoruz. Soğuduktan sonra
yoğurt, sarımsak,ceviz,tuz ,kırmızı biberi ve çok az mayonezle karıştırıyoruz.
HOOOOP OLDU DA BİTTİ BU KADAR BASİT.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder