10 Ekim 2013 Perşembe

MOR LAHANA TURŞUSU

 Yazın bitmesiyle turşucuklar kilerlere teşrif etmeye başladılar...Amanda aman hoş geldiniz...lezzetinizle mi geldiniz?Sorusu yönelttikten sonra....verilen cevabı kontrol etmek amacıyla hemennn tadına bakıverdim kiii....nefis olmuşlar.
"EEE turşu kardeş lezzetini neye borçlusun?"diye sorduğumda inciler dökülüverdi ağzından bir anda.
Bak Pınarcım ;önce istediğin büyüklükte obez olmuş mor lahanayı biraz plates yaptırdıktan sonra Ebru Şallı'ya benzetmek için ince inceee doğruyorsun. Biraz da solaryuma girmiş gibi renk değiştirmesi için bol tuzla ovup 1 saat bekletiyorsun.
Daha sonra son dokunuşları yapmak için...uygun olan güzellik kavanozunun içine dolana kadar bronzlaşmış lahanaları dolduruyorsun . Ve son olarak olarak güzellik iksirini ekliyorsun ;1 çay bardağı sirke 1 çay bardağı su şekline güzellik kavanozunu dolana kadar bu sırayla dolduruyorsun.
3 gün bekledikten sonra hazırrr.





                    Tek başına sade olarak yenilebildiği gibi,her türlü salatanın içine de koyabilirsiniz.
                                      Afiyet Olsun!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder